Interviu

Rareș Bogdan, despre pensiile speciale: Le-am tăiat la 54 de zile, nu la 30

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a declarat, în emisiunea Insider politic, difuzată la Prima TV, că Parlamentul a tăiat pensiile speciale în 54 de zile de la promisiunea sa. Zilele trecute, liderul PSD Marcel Ciolacu l-a ironizat pe Rareș Bogdan. ”A rezolvat pensiile speciale în 30 de zile”, a spus Ciolacu, aluzie la promisiunea eurodeputatului PNL din urmă cu trei ani.

”Eu am spus că la 30 de zile după preluarea guvernării suntem obligaţi să tăiem pensiile speciale. Le-am tăiat la 54 de zile, nu la 30, printr-un vot în Parlament. Haideţi să vă spun ceva: eu, dacă mă apuc de liderii PSD, am de fiecare ce să vorbesc. Nu o să fac asta şi sper să nici nu fie cazul în următorii şase ani să fac asta, să stăm într-o familie. O să spun peste şapte ani”, a afirmat Rareş Bogdan în emisiunea Insider Politic difuzată sâmbătă de Prima Tv.

Cât despre ironiile lui Marcel Ciolacu, europarlamentarul PNL a spus: ”Dacă atât a găsit PSD, să mă atace cu pensiile speciale în trei ani de zile, mai ales că e o chestiune pe care orice om din politică trebuie să şi-o asume să o elimine, pentru că este o aberaţie, pentru că este o nedreptate, pentru că este o nesimţire a vechilor politicieni care au introdus această mizerie în spaţiul românesc. Astea sunt glumiţe şi arată, din punctul meu de vedere, o uşoară frivolitate a unui lider politic”.

În februarie 2021, Parlamentul a abrogat pensiile speciale ale senatorilor şi deputaţilor. Însă CCR a declarat legea neconstituțională, pe motiv că Legislativul a acţionat cu „impetuozitate” şi „grabă” în adoptarea legii. Judecătorii CCR sunt ei înșiși beneficiari de pensii speciale.

Fragment din emisiunea Insider politic:

Sunteți monarhist sau republican?
Rareș Bogdan: În anii 90, am purtat mult coroana în piept. Dacă, după 90, securiștii și comuniștii nu ar fi fost atât de puternici și am fi reușit să restaurăm monarhia, noi redeveneam una dintre primele 5 țări ale Europei (…).

Guvernele noastre nu au făcut nimic pentru a promova România prin intermediul prințului Charles, devenit rege, care e proprietar de casă în Transilvania.
Presa, mult mai inteligentă decât politicienii și decât intelligence-ul din această țară, a proiectat ”Charles de România”. Nu e puțin lucru.

În doar câteva minute ați pronunțat de mai multe ori securiști și intelligence.
De 32 de ani cine a nenorocit România? Securiștii și post-comuniștii. Mi-au trebuit mulți ani să înțeleg asta, dar ăsta e adevărul.

Când ați înțeles? După ce ați intrat în politică?
Da.

Adică serviciile secrete sunt implicate în politică?
Din fericire, nu, pentru că acum sunt conduse de niște oameni sănătoși la cap (…). Securiștii s-au mutat din SIE, din DIA, din SPP și SRI și s-au refugiat în business: de la echipe de fotbal la corporații multinaționale.

Dați un exemplu.
Nu.

Liderul USR îl acuză pe Eduard Hellvig, directorul SRI, că se implică în jocuri politice, că deciziile vin din pădure, de la SRI.
Eu am folosit primul expresia cu pădurea, când eram jurnalist. S-a încetățenit. (…) Vă pot spune că la nivelul PNL libertatea civililor e mult mai mare decât vă puteți închipui. Președintele nostru, domnul Ciucă, e general. Nu poți fi și general, și securist în același timp.

Îl schimbați din funcția de premier?
Este o făcătură cap-coadă. Nu există contestatari la adresa lui Nicolae Ciucă.

Dacă erați acum jurnalist și premierul țării era acuzat de plagiat. Merge în instanță și ajunge la un judecător care are conexiuni cu partidul său și…
Ce conexiuni? Noi avem judecători? Păi ce suntem noi.

Acel judecător a fost promovat în guvernarea PNL, în urmă cu câțiva ani.
Nu suntem atât de șmecheri și de tari cum ați crede. N-avem influență la judecători. Nicolae Ciucă va vorbi mai mult de acest subiect și nu are de ce să se teamă. E un om care nu vrea imaginea personală. Vrea să lase ceva în urma lui.

Emisiunea Insider politic poate fi urmărită în fiecare sâmbătă, de la ora 12.00, la Prima TV.

Donează prin paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului Zachmann.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *