Analiză

București – o capitală între poezie și pușcărie

Foto: facebook.com/gabifirea
Gabriela Firea s-a înțepat în spinul de la vârful PSD Foto: facebook.com/gabifirea

De la candidatul “deocamdată” a devenit candidatul “niciodată” ca apoi să fie avansată în rolul de șef de campanie. Aceasta frază rezumă cariera politică a Gabrielei Firea: trecut-prezent-(fără) viitor. Visele doamnei Firea, care urzeau zărpălatic rolul de primar al Capitalei, președinte al PSD și candidat la alegerile prezidențiale, au prins forma unui coșmar împletit la Buzău. După o zăpăitură de câteva zile, doamna Firea a fost redusă la tăcere cu perspectiva sumbră de a-și fi spus ultimul cuvânt în politică. Desigur, are varianta unei candidaturi individuale, dar plecarea din PSD i-ar aduce doar un rol de zănatic în politică.

Altfel, Nicu&Marcel speră că un medic ortoped îi va pune pe picioare în București. Deocamdată, uriașul PSD-PNL are picioare de lut. În timp ce medicul Cîrstoiu pregătește atela, ghipsul și fașa elastică, Piedone a intrat în campanie (și în studioul unei televiziuni) înarmat cu roabă, lopată și târnăcop, așa cum a învățat la cursurile de politologie de la școala vieți(i). A se calcula cine e favoritul bucureștenilor de stânga, cei care, printre altele, au ridicat Sectorul 5 la rang de monarhie ereditară.

La prima vedere, pare un calcul care-l avantajează pe matematicianul Nicușor Dan. În 2020, a învins un candidat care prezenta urme de rimă albă și campanie electorală neagră. Acum înfruntă un politician trecut și pe la primărie, și pe la brutărie. București, o capitală care a pendulat, cel puțin de la Oprescu la Firea, între pușcărie și poezie.

Donează prin paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului Zachmann.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *