Analiză

Surse. Cine va fi candidatul PSD pentru Primăria Sectorului 5. Ce partid îl susține pe Piedone junior

Foto: Facebook/vladpopescudeputat

Rareș Hopincă, în prezent consilier general, e favorit pentru a candida din partea PSD la Primăria Sectorului 5, susțin surse politice pentru zachmann.ro. Înainte de a fi consilier general, Hopincă a ocupat funcția de city manager al Sectorului 5, în mandatul primarului Daniel Florea (PSD). De altfel, după arestarea lui Piedone, Florea a insistat pe lângă Marcel Ciolacu să fie susținut de PSD pentru o nouă candidatură, însă liderul social-democrat a refuzat, pe motiv că Florea stă ”dezastruos” în sondaje. Nervos, Daniel Florea a demisionat din partid. Gabriela Firea, liderul PSD București, a încercat să-l impună pe fostul viceprimar al Capitalei, Aurelian Bădulescu. Propunerea a fost refuzată de Ciolacu.

Dincolo de disputa internă din PSD, favorit pentru Primăria Sectorului 5 e Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu – Piedone. Potrivit sondajelor comandate de PSD, Piedone jr. ar câștiga detașat orice competiție pentru Primăria Sectorului 5, indiferent de partidul care l-ar susține sau de numele contracandidatului.

De ce nu candidează Piedone jr. din partea PSD? În primul rând, Marcel Ciolacu nu vrea să asocieze imaginea PSD cu Piedone, condamnat la patru ani de închisoare în dosarul Colectiv. ”PSD ar câștiga Sectorul 5, dar prejudiciul de imagine ar fi mai puternic la nivel de București și la nivel național”, susțin surse din conducerea partidului. În al doilea rând, Ciolacu a fost deranjat de presiunea pusă de Piedone, de la Rahova, ca fiul său, Vlad Piedone, să devină candidatul PSD. „Marcel Ciolacu i-a transmis că nu primește ordine din pușcărie”, potrivit surselor citate.

Vlad Piedone a fost ales deputat pe listele PSD, la Suceava, însă fără a avea tangență cu partidul. În realitate, a fost o negociere în trei: Piedone senior- Dan Voiculescu – Marcel Ciolacu. Mai întâi, Piedone senior a bătut palma cu Dan Voiculescu și a candidat la Primăria Sectorului 5 sub sigla PPUSL, partidul fondat de patronul Antenei 3. Apoi, în schimbul susținerii media în campania electorală din 2020, Marcel Ciolacu a oferit câteva locuri eligibile pe listele PSD pentru oamenii de încredere ai ”profesorului” Voiculescu. Printre cei aleși s-a numărat și Vlad Popescu, fiul lui Piedone. În final, tânărul Popescu a ajuns deputat pe listele PSD, iar consilierii social-democrați din Sectorul 5 i-au asigurat primarului Piedone majoritate în Consiliul local. Așadar, toate părțile au avut de câștigat.

Acum, Piedone junior va candida pentru funcția de primar din partea PPUSL, partidul lui Dan Voiculescu, care l-a propulsat și pe tatăl său ca edil. Micul Piedone a fost ofertat și de AUR, însă a declinat oferta. ”Familia Piedone îi este fidelă lui Voiculescu”, susțin sursele citate.

Așadar, PSD va avea candidat propriu, deci nu va fi asociat mediatic cu Piedone. În final, Piedone junior va câștiga sectorul și consilierii locali ai PSD îi vor asigura majoritate. Din nou, toate părțile vor avea de câștigat: Piedone își vede fiul primar; Dan Voiculescu bifează încă un fief politic; Ciolacu scapă de Florea și o ține în lesă pe Firea. Pe scurt, Sectorul 5 devine moștenire de familie.

Donează prin paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului Zachmann.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *